Jouw website laten maken in 5 stappen

Zit je al langer met de gedachten om een nieuwe website te maken. Maar weet je niet hoe je er precies moet aan beginnen. Dan helpen wij je graag op weg met ons 5 stappenplan.  Als je hieromtrent vragen zou hebben, kan je ook altijd ons contacteren dan helpen wij je graag op weg. Wij maken websites van A tot Z voor alle soorten bedrijven gaande van kleine kmo’s, zelfstandingen en startups. 

 

STAP 1: IDEE

Om te beginnen, moet er een idee zijn. Je moet een beeld vormen van hoe je wilt dat je je bedrijf uitstraalt naar de klant. Dit kan op een heel zakelijke manier zijn, maar dit kan ook op een speelse manier met veel afbeeldingen en animaties. Wat wij ook altijd aanraden is om even te brainstormen wat er precies belangrijk is dat je wil tonen op je websites, dit kan gaan van realisaties, klantengetuigenissen, jouw sterktes of je bedrijfsvisie. Ben je een beetje inspiratieloos dan kan altijd gaan kijken bij de concurrentie. Waarvan denk je: “Dit is iets wat zij goed hebben gedaan met hun website.” Eens je een idee hebt, kan je doorgaan naar de volgende stap. 

STAP 2: WEBDESIGNER ZOEKEN

Eens je een idee hebt, kan je dit voorleggen bij een professioneel webdesignbureau. Zij kunnen dan bekijken hoe dit het best aangepakt kan worden en wat het nodige budget is. Wij bij Digifirst denken hier over mee en proberen de beste manier samen met jou uit te zoeken. Wij sturen je ook eerst een vrijblijvende offerte op. We bekijken elke website individueel en rekenen hier een bepaalde prijs voor uit. Voor sommigen volstaat het om en korte maar duidelijke website van 5 pagina’s te hebben, anderen zoeken dan weer een webshop-integratie op hun website, het is vanzelfsprekend dat hier meer tijd in kruipt en dan ook een ander prijskaartje heeft.  Als deze prijs voor de klant in orde is, kunnen we beginnen met het verzamelen van alle informatie voor de website. 

STAP 3: HUISSTIJL CREËREN

Als je met een volledig nieuw bedrijf begint en hier een website voor laat maken, is het belangrijk om eerst een huisstijl uit te werken. Hierbij kan de webdesigner ook helpen. Het logo en de huiskleuren zijn hier de 2 belangrijkste elementen. Eens je dit hebt, kan de webdesigner hierop verder gaan. Je website zal dan volledig in de huisstijl gemaakt worden met het juiste logo en de juiste kleuren. Had je reeds een website maar ben je tevreden van je huisstijl dan kan deze stap overgeslagen worden. Wil je misschien toch eens denken aan een nieuwe huisstijl dan kan je deze stap wel ondernemen.  

STAP 4: WEBSITE LATEN MAKEN

Als de vorige stappen allemaal afgevinkt zijn, kan je beginnen met het laten maken van een website. Op basis van al je voorgaande feedback sturen,  sturen wij enkele ontwerpen door. Indien je van een bepaald ontwerp tevreden bent dan kunnen we aan de slag met de inhoud. Denk je van bepaalde elementen van één ontwerp passen vind ik goed samen met een ander ontwerp, dan kunnen wij dit ook aanpassen. Je kan meteen feedback geven waar wij de website dan verder op bouwen. Je kan ook ten allen tijden de website bezichtigen om de voortgang te zien. Door op deze manier te werken, verloopt ook alles efficiënt en kan er meteen feedback worden gegeven op de gemaakte aanpassingen.

STAP 5: CONTENT + WEBSITE LIVE ZETTEN

Als het design en de opbouw van de nieuwe website helemaal in orde zijn, kan er content toegevoegd worden. Hiermee bedoelen we alle teksten en afbeeldingen. De teksten kan je zelf schrijven, van een vorige website overnemen of door een copywriter laten maken. Indien je wil treden ook graag op als copywriter tegen een kleine meerprijs. Deze teksten implementeren we dan in de website. Als alles is aangepast op de website, kan er nog een laatste keer feedback gegeven worden. We overlopen de website ook nog eens op alle mobiele apparaten zodat we steeds een responsieve website kunnen afleveren. Eens dit in orde is, dan is de website – zoals we het graag in de mond nemen – Ready for lift-off! 

EXTRA: BEHEER VAN DE WEBSITE

De websites die wij bij Digifirst maken, zijn met het gebruiksvriendelijke CMS (WordPress) opgebouwd. Je kan zelf op een gemakkelijke manier alle aanpassingen doen. Als er toch andere, meer technische aanpassingen moeten gebeuren, kan je dit ook steeds door ons laten doen. Wij zorgen er ook steeds voor dat alles up-to-date is zodat de website volledig veilig is.

CONSLUSIE

Als je een nieuwe website wilt laten maken, zijn er heel wat elementen om rekening mee te houden. Het is iets dat je niet mag onderschatten omdat dit het visitekaartje of uithangbord van je bedrijf wordt. Wil je zelf een nieuwe website laten maken? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie. Wij bekijken je aanvraag en sturen je een op maat gemaakte offerte door!

Inhoudsopgave

Kiest u ook voor een professionele en budgetvriendelijke website?